Bønnebøffer med soltørret tomat
Perfekte til veggie-burgers!
De her vegetariske burgere blev helt fænomenale, hvis jeg selv skal sige det! Bønnebøfferne er lækre sprøde på ydersiden, men bløde og svampede i midten, og konsistensen er helt i top. Desuden er de fyldt med smag, og kan virkelig godt erstatte en kødbøf!
Hmm, jeg kan kun anbefale jer at prøve dem. Desuden er der tips og inspiration nedenfor opskriften til resten af fyldet i burgeren. Go’ appetit!
5 store bøffer:
- 1 dåse sorte bønner
- 3 spsk. tørrede tomater (Brugte dem fra glas)
- 1 bundt persille
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. chili
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 stor håndfuld grønkål (alternativt spinat)
- 1 æg
- 4 spsk. havregryn
- Salt
- 3 spsk. sesamfrø (eller rasp)
- 2 spsk. mel (jeg brugte majsmel)
- Olie til stegning
Fremgangsmåde:
- Skyl bønnerne i en si i koldt vand.
- Alle ingredienserne blendes sammen (undtagen sesamfrø) i en foodprocessor eller en minihakker, så det bliver en helt glat dej.
- Dejen skal være klisteret og våd, men tilføj eventuelt mere havregryn, hvis den er alt for våd. Smag dejen til, tilføj evt. mere salt eller krydderier.
- Gør en flad tallerken klar med sesamfrø og mel (eller rasp). Form kugler af dejen, tryk dem flade i melet, og vend dem heri, så de får mel og sesamfrø på begge sider. Tykkelsen på bøfferne skal cirka være 1-2 cm.
- Steg dem på en opvarmet pande i rigeligt olie.
Gode tips til burgeren kommer her!
Jeg serverede mine burgere med:
- Hjemmelavede burgerboller
- Ost, som jeg smeltede på bøfferne, mens de stadig lå på panden.
- Stegte champignon – skåret i skiver og stegt på panden.
- Guacamole
- Chilimayonaise
- Spinatblade, rød peber, agurk
Ingen kommentarer endnu