Banan-havregrød med peanutbutter

Ingefærdrik med gurkemejerod

Det her er min udgave af de populære ingefærshots.

En ægte forkølelsesdræber med gurkemejerod, ingefær, citron og appelsin.

Tag et shot hver morgen som forebyggende, efter behov eller blot for at få et hurtigt shot af ren energi. Jeg tager et shot hver morgen for at holde min krop godt kørende! 

IMG_6805

Ingredienser:

Ca. 450 ml.

  • ½ liter kogende vand  
  • 15 g gurkemejerod
  • 50 g. ingefær
  • 1 øko citron 
  • 1 øko appelsin 
  • Evt. 1 spsk. honning 

Fremgangsmåde:

  • Hæld det kogende vand i en gryde. Pres saften ud af citronen og appelsinen, og skær derefter resten af frugterne med skallen i mindre stykker og tilføj i gryden. Skallen giver nemlig også en god smag. 
  • Skrab ingefærskrallen og gurkemejerodsskrallen af med en teske, og hak begge dele i mindre stykker. OBS. Gurkemejeroden farver rigtig meget, så vær’ forsigtig med den! Brug evt. gummihandsker. 
  • Lad ingefær og gurkemejerod småsimre i vandet i ca. 20-25 min. 
  • Tag gryden af varmen. 
  • Lad blandingen stå med låg i ca. 4-6 timer.
  • Sigt dernæst blandingen. 
  • Stil drikken i køleskabet i flaske eller glas med låg. Du kan altid tilføje mere citronsaft eller appelsinsaft efter den er kølet ned, hvis du synes. 
  • Kan opbevares i køleskabet i 10-14 dage.

 

IMG_6804

 

 

4 kommentarer

  • Karin

    Spændende opskrift, ingredienserne står lige nu og simrer. Jeg har dog været i tvivl om det du skriver om saften fra citron og appelsin. Det virker som om du vi ha det i både fra start, men også tilsættes til sidst…og lige til sidst vil det være en god ide at anbefale gummihandsker…. jeg er spændt på at smage drikken😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madeventyret

      Uh, tusind tak for din besked! Jeg ved godt, at det her svar kommer lidt sent.. Men håber, at det du fik lavet blev godt! Jeg kan sagtens forstå din forvirring over opskriften, jeg har selv lige læst den igennem og kan da godt se, at jeg gentager mig selv og skaber lidt forvirring. Det er en gammel opskrift, og hvis jeg skal være helt ærlig, kan jeg faktisk ikke præcis huske, hvad jeg plejede at gøre. Men jeg tror, at jeg ville tilføje saften fra citrusfrugterne under opkogning sammen med skallerne derfra. SÅ presse saften og derefter ligge skallerne ned sammen med – de giver nemlig også en god smag (selvfølgelig kun hvis de er øko.) Når den er færdig, kan man altid tilføje mere citron eller appelsinsaft, hvis man synes. Jeg har ændret opskriften, så der ikke opstår flere misforståelser! Men tak fordi, du lige gjorde mig opmærksom på det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ser godt ud! Ved dog ikke, om jeg selv tør at give mig i kast med det endnu 🙂
    Hav en skøn aften!
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madeventyr

      Tusind tak fordi du skriver!
      Det er slet ikke svært, og virkelig lækkert at have i køleskabet 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan-havregrød med peanutbutter